Οι Αιγύπτιοι ζητούν μποϊκοτάζ κατά των τουρκικών σήριαλ που παίζονται στη χώρα τους, καθώς θεωρούν πολύ ύποπτο το ρόλο της Άγκυρας απέναντί τους.

Καλλιτέχνες και παραγωγοί ταινιών στο Κάιρο, διαμαρτύρονται για την στάση της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι ¨στην επανάσταση της 30ης Ιουνίου¨ και ξεκίνησαν κινητοποιήσεις προκειμένου να διακοπεί και να απαγορευτεί στο μέλλον η προβολή τουρκικών σήριαλ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του συνδικάτου σινεμά της Αιγύπτου Μοσσάντ Φουντά δήλωσε : Μια τέτοια κίνηση είναι πολύ σημαντική. Τράβηξε την προσοχή των εταιριών παραγωγής τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων. Επίσης πολλά δορυφορικά κανάλια εμπόδισαν πλέον την μετάδοση των τουρκικών σίριαλ, λόγω της εμπλοκής των Τούρκων στα εσωτερικά της Αιγύπτου¨.

Ο Φουντά επίσης ανέφερε ότι “ακόμη και αν επιλυθεί η πολιτική κρίση, τα τουρκικά σίριαλ δεν θα είναι ασυναγώνιστα όπως παλιά”, και ότι θέτουν σε κίνδυνο τις τοπικές παραγωγές” .

Εδώ στην Ελλάδα φαίνεται πως υπάρχει άλλη... “κουλτούρα”. Παρά την πρόσφατη απειλή για νέο Αττίλα στην Κύπρο , παρά την αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μακεδονία και επιθετικών εξοπλισμών που προβαίνει η Άγκυρα με στόχο την Ελλάδα ( κατασκευή αποβατικών σκαφών μεγάλων δυνατοτήτων, δημιουργία μηχανοκίνητων μονάδων για την γρήγορη προσπέλαση των υδάτινων εμποδίων στον Έβρο και πολλά άλλα), εμείς συνεχίζουμε και προβάλλουμε πληθώρα τουρκικών σήριαλ.

Γ. Κοκ.