Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας "να μην δοκιμάζουν" το κράτος του Ισραήλ μετά τις ρίψεις ρουκετών ρωσικής κατασκευής Γκραντ και οβίδων στο νότο της χώρας.

"Έδωσα εντολή στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να απαντήσουν με βία και το έπραξαν άμεσα σε ευρεία κλίμακα", δήλωσε ο Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τασκ.

"Δεν συνιστώ σε κανέναν να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του. Δεν θα δεχτούμε κανέναν βομβαρδισμό εναντίον του άμαχου πληθυσμού μας", τόνισε ο Νετανιάχου.

Η Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς, γνώρισε νέα έκρηξη βίας μετά τη συμπλοκή ισραηλινών στρατιωτών και ισλαμιστών μαχητών και τη ρίψη ρουκετών Γκραντ και οβίδων στο νότο του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι μια ρουκέτα τύπου Γκραντ ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσε στην πόλη Μπιρσεβά 20.000 κατοίκων στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Ενώ μια δεύτερη ρουκέτα Γκραντ έπεσε στο γειτονικό τομέα Νετιβότ, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Από την Ισραηλινή πλευρά η απάντηση δόθηκε με αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενόπλων της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και στρατοπέδων εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και από τις επιδρομές αυτές αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.