Έκκληση προς τους ιρακινούς πολίτες ώστε να μη μετάσχουν στην αυριανή διαδήλωση που γίνεται σε διαμαρτυρία για την έλλειψη της παροχής βασικών δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα, απηύθυνε σήμερα ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι, ενώ την ίδια ώρα σημειωνόταν η σύλληψη του δημοσιογράφου που είχε πετάξει τα παπούτσια του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους διοργανωτές της κινητοποίησης αυτής ότι είναι υποστηρικτές του Σαντάμ Χουσέιν και των "τρομοκρατών".

"Θέλοντας να σας προστατεύσω και να αντισταθώ στα σχέδια των εχθρών της χώρας, σας καλώ να μην μετάσχετε" στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε μέσω του Facebook κατά της διαφθοράς, της ανεργίας, της έλλειψης πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να διαδηλώνετε. Μπορείτε να το κάνετε όταν και όπου θέλετε, με εξαίρεση αυτήν τη διαδήλωση, η οποία έχει διοργανωθεί από τους υποστηρικτές του Σαντάμ, τους τρομοκράτες και την Αλ Κάιντα", προσέθεσε, σύμφωνα με αντίγραφο ομιλίας του την οποία αναμένεται να εκφωνήσει απόψε.

Ιρακινοί στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα τον δημοσιογράφο που είχε πετάξει τα παπούτσια του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στις 14 Δεκεμβρίου του 2008 λίγο πριν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με την οποία θα ζητούσε τη συμμετοχή του κόσμου στην αυριανή αυτή διαδήλωση στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου μπροστά από σουνιτικό τέμενος στην Αζαμίγια, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, για να ανακοινώσει, σύμφωνα με τον αδελφό του Ντούργαμ, ότι επέστρεψε από τη Βηρυτό όπου διαμένει για να πάρει μέρος στη σημαντική αυτή αυριανή διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν ομάδες νέων.

H εκτόξευση των παπουτσιών το 2008

TAGS