Το 9% των Ιταλών έχει αποφασίσει, φέτος, να πάει διακοπές σε κάμπινγκ ή με τροχόσπιτα, σύμφωνα με έρευνα του γεωργικού συνδέσμου Coldiretti και της στατιστικής εταιρίας Ipr Marketing.

Η επιλογή αυτή, σύμφωνα με την έρευνα, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στις μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι νέοι, συνήθως, προτιμούν το κάμπινγκ, ενώ οι μεγαλύτεροι επιλέγουν, συχνά, την λύση του μηχανοκίνητου και μη, τροχόσπιτου.

Στην Ιταλία τα κάμπινγκ που βρίσκονται κοντά σε γεωργικές εκτάσεις έχουν ξεπεράσει τα χίλια, ενώ, παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις αγροτουρισμού, προσφέρουν φθηνό πρωινό και φαγητό με ειδικούς χώρους για κάμπινγκ και πάρκινγκ για τα τροχόσπιτα.

Το 58% των ιταλικών οικογενειών που έχει ήδη πάει ή ετοιμάζεται να ξεκινήσει διακοπές, απαντώντας σε έρευνα της Ipr Marketing, τόνισε ότι σκοπεύει να ξοδέψει, συνολικά, λιγότερα από χίλια ευρώ, ενώ, εξ αυτών, το 18% δεν εννοεί να διαθέσει πάνω από τριακόσια ευρώ.

Το 51% του δείγματος απάντησε ότι σκέφτεται να επισκεφθεί παραδοσιακά εστιατόρια και αγροτουριστικούς οικισμούς, ενώ το 32% θα μαγειρέψει μόνο του, δίπλα στις σκηνές ή μέσα σε τροχόσπιτα.