Μετεωρολόγοι από την Κροατία προειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές της χώρας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας και της Σερβίας ότι, μετά το "κύμα" των υψηλών θερμοκρασιών, οι προαναφερθείσες χώρες ενδέχεται να πληγούν από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους. 

Όπως γράφει η "Jutarnji List" και αναμετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βελιγραδίου "Β92", η προειδοποίηση για την έκτακτη επιδείνωση του καιρού στις προαναφερθείσες χώρες πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αρχές, διότι οι καταιγίδες και οι άνεμοι που αναμένεται να εκδηλωθούν κατατάσσονται από τους μετεωρολόγους στην κατηγορία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται ο καιρός να παρουσιάσει αστάθεια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ενδέχεται να εκδηλωθούν θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές ακόμα και χαλάζι.

Στη Σλοβενία, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη νοτιοανατολική χώρα (40,8 βαθμοί Κελσίου), ενώ σε άλλες έξι περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα, ο υδράργυρος "σκαρφάλωσε" στους 40,2 βαθμούς Κελσίου.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων "STA" ότι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Τσέλιε (39,7 βαθμοί Κελσίου), το Μάριμπορ (39,6) και το Μπρνικ (38,1).

Σήμερα αναμένεται να εκδηλωθούν άνεμοι σε όλη τη χώρα και να σημειωθούν κατά τόπους βροχές που θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Στη Βουλγαρία, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι μία από τις πιο ζεστές του έτους, καθώς η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 36 βαθμούς Κελσίου και ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 39, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".