Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ θα μεταβεί στις 28 και 29 Αυγούστου στη Σουηδία έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε μέσω του Twitter ο σουηδός ομόλογός του Καρλ Μπιλτ, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στοκχόλμη.

«Προσκαλώ το βρετανό υπουργό Εξωτερικών @WilliamJHague να έρθει στη Στοκχόλμη αργότερα μέσα στο μήνα. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε σήμερα το πρωί ο Μπιλτ σ' ένα «τιτίβισμα» στα αγγλικά.

Η απάντηση του ομολόγου του σ' αυτό τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησε. «Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη Στοκχόλμη – Θα χαρώ να έρθω τέλη Αυγούστου όπως προτείνετε», έγραψε ο Χέιγκ.

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε αργότερα σε ανακοίνωσή του πως στο πρόγραμμα της συνάντησης θα είναι τα διμερή ζητήματα.

Οι δύο άνδρες πρόκειται επίσης να κάνουν παρεμβάσεις στο Σουηδικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και ο Χέιγκ θα εκφωνήσει λόγο κατά την ετήσια συνάντηση των σουηδών πρεσβευτών.

Ο Μπιλτ είναι ένας τακτικός χρήστης του Twitter. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Twiplomacy», η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το πρακτορείο δημόσιων σχέσεων Μπέρσον-Μαρστέλερ, στο δίκτυο αυτό ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών είναι «ο καλύτερα συνδεδεμένος αξιωματούχος στον κόσμο».