Η αλβανική πολιτική απέναντι στους Σέρβους του Κοσόβου δεν συνάδει με όσα περιλαμβάνει η συμφωνία των Βρυξελλών (για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας) και οι Σέρβοι έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ.

"Αυτή είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση - έχουμε τη συμφωνία των Βρυξελλών, το Βελιγράδι τη σέβεται αλλά η Πρίστινα όχι - κι αυτό όλο περιπλέκει τις σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, αυτός δεν θα πρέπει να είναι λόγος για τους Σέρβους ή τη Σερβία να εγκαταλείψουν τη συμφωνία και την εφαρμογή της" δήλωσε ο κ. Ντόντικ στην εφημερίδα Ντάνας του Βελιγραδίου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του αρμόδιου για το Κόσοβο γραφείου της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούλιν ότι, εάν οι Σέρβοι έχουν έναν ενιαίο κατάλογο υποψηφίων στις τοπικές εκλογές θα μπορούσαν να έχουν "τον δικό τους Ντόντικ", ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας σημείωσε πως δεν πρόκειται γι' αυτόν τον ίδιο ως μονάδα αλλά για το γεγονός ότι η ενότητα είναι πολύ σημαντική για τους Σέρβους του Κοσόβου.

Επεσήμανε δε, πως η ηγεσία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό σε κάθε διαδικασία και μια εναρμονισμένη κι ενωτική στάση σε όλα τα ζωτικά θέματα απαιτείται τόσο μεταξύ των Σέρβων του Κοσόβου όσο και στις σχέσεις τους με το Βελιγράδι.