Κίνα: Διασπάθιση 1 δισ. δολαρίων από πρόγραμμα για φθηνές κατοικίες

Κίνα: Διασπάθιση 1 δισ. δολαρίων από πρόγραμμα για φθηνές κατοικίες

Έλεγχος τον οποίο διενήργησαν οι αρχές της Κίνας αποκάλυψε ότι υπήρξε κατάχρηση ενός ποσού ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από κρατικό πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση φθηνών κατοικιών για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά την έρευνα που διεξήγαγαν στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκαλύφθηκαν καταχρήσεις οι οποίες σωρευτικά ανήλθαν στα 5,8 δισεκατομμύρια γιούαν (947 εκατ. δολάρια) το 2012 σε εκατοντάδες διαφορετικά έργα.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να ανοικοδομήσει 36 εκατομμύρια φθηνές κατοικίες και διαμερίσματα κατά την περίοδο 2011-2015, για να καλυφθεί η ζήτηση από μέρους των πολιτών που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικά τους σπίτια ή να καταβάλουν ενοίκιο, καθώς οι τιμές των ακινήτων στη χώρα ανεβαίνουν με ταχύ ρυθμό.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει διακηρύξει ότι η καταπολέμηση της διαφοράς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά του αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας και του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το 2012.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο