Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν "εχθρούς του Ισλάμ" τους δράστες των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ μέσω μίας ασυνήθιστα λεπτομερούς ανακοίνωσης ύστερα από το τελευταίο αυτό κρούσμα βίας στη χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι τα παγιδευμένα αυτοκίνητα που εξερράγησαν σε καφέ και αγορές της Βαγδάτης, καθώς και οι ένοπλες επιθέσεις σε άλλα σημεία του Ιράκ, ήταν "δειλές" επιθέσεις "με στόχο οικογένειες που εορτάζουν την Ιντ Αλ-Φιτρ η οποία σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού".

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγες μόνο εβδομάδες ύστερα από τις επιθέσεις οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα σε φυλακές κοντά στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν εκατοντάδες κρατούμενοι.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, μάλιστα, επανέλαβε την αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που δίδεται σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για τον εντοπισμό του ηγέτη της αλ Κάιντα στο Ιράκ, του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος φέρεται ότι κρύβεται στη Συρία.