Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τρεις Αφγανοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που σημειώθηκαν στο ανατολικό και στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες της σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στο ανατολικό Αφγανιστάν, αλλά δεν αποκάλυψε την τοποθεσία στην οποία έχασαν την ζωή τους ή την εθνικότητα των νεκρών.

Ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι τρεις στρατιώτες της ISAF, που σκοτώθηκαν από ενόπλους στην επαρχία Πάκτια, ήταν Αμερικανοί.

Με τον θάνατο των τριών αυτών στρατιωτών ανέρχεται σε 114 ο αριθμός των ξένων στρατιωτών που έχουν χάσει την ζωή τους φέτος στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο icasualties.org, ο οποίος επισημαίνει ότι το 2012 συνολικά 402 ξένοι στρατιώτες είχαν χάσει την ζωή τους στην χώρα.

Παράλληλα η αφγανική προεδρία ανακοίνωσε ότι τρεις Αφγανοί σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου κατά την διέλευση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σαρσίνο, στην νότια επαρχία Ουρουζγκάν.

Η αφγανική προεδρία διευκρίνισε ότι οι δύο από τους τρεις νεκρούς ήταν παιδιά και πρόσθεσε ότι άλλο ένα παιδί τραυματίστηκε επίσης από την επίθεση αυτή, την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.