Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο λίγες ώρες αφού υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση για κήλη, αλλά οι γιατροί δήλωσαν ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επέμβασης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε με ολική αναισθησία, ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του 63χρονου πρωθυπουργού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Γιαλόν αναμένεται επίσης να προεδρεύσει στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα επιλέξει τους παλαιστίνιους κρατούμενους που θα αποφυλακιστούν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ο δεύτερος γύρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Ο Γιουβάλ Βάις, διευθυντής του νοσοκομείου της Ιερουσαλήμ όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, δήλωσε ότι το χειρουργείο αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή ως προληπτικό μέτρο ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του Νετανιάχου. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι η διάγνωση έγινε όταν ο Νετανιάχου παραπονέθηκε για πόνους στην «Ο πρωθυπουργός αισθάνεται καλά μετά την επέμβαση. Έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του», δήλωσε ο Βάις στην ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία.

Σε μια δήλωση από το γραφείο του Νετανιάχου αναφέρεται ότι ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του και λίγο μετά βγήκε από το νοσοκομείο, απ΄όπου φέρεται να δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά.Εξακολουθώ πάντα να φροντίζω την ευημερία και την ασφάλεια».