Στο κλείσιμο του πολιτιστικού της κέντρου και του εμπορικού γραφείου της στη Βηρυτό, προχώρησε η Άγκυρα, μετά την απαγωγή δυο πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών στη λιβανική πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Λίβανο.

Οι δυο πιλότοι απήχθησαν την Παρασκευή από μια οργάνωση, η οποία ζητεί από την Άγκυρα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους σύρους αντάρτες ώστε ν' αφήσουν ελεύθερους εννέα σιίτες Λιβανέζους που συνελήφθησαν όμηροι τον Μάιο του 2012.

«Το πολιτιστικό κέντρο και το εμπορικό γραφείο της Τουρκίας στη Βηρυτό, διέκοψαν τις δαστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Ινάν Οζιλντίζ.

Προηγουμένως η Τουρκία είχε απευθύνει έκκληση προς τους υπηκόους της που διαμένουν στο Λίβανο να τον εγκαταλείψουν και σε όσους σκοπεύουν να τον επισκεφτούν να ματαιώσουν το ταξίδι τους με εξαίρεση την περίπτωση «επιτακτικής ανάγκης».

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι «από τον Μάιο, το γραφείο των Τουρκικών Αερογραμμών (το οποίο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης) μεταφέρθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού» μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συγγενών των εννέα ομήρων.

Ο πρεσβευτής εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για «τα μέτρα προστασίας των τουρκικών συμφερόντων στη Βηρυτό».

Επανέλαβε τέλος ότι η χώρα του «δεν έχει καμία ανάμιξη στην απαγωγή των λιβανέζων προσκυνητών» στο Αζάζ της βόρειας Συρίας.