Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στα βόρεια της Βαγδάτης το βράδυ της Δευτέρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο του που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά μέσα σε ένα καφενείο στην περιοχή Μπαλάντ, με αποτέλεσμα 24 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 18 να τραυματιστούν. Στο καφενείο προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές», ανέφερε το ιρακινό πρακτορείο Ειδήσεων (NINA) επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα εξερράγησαν δύο ακόμη βόμβες, μία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ακόμα μία σε υπαίθρια αγορά, επίσης βόρεια της πρωτεύουσας. Η πρώτη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να τραυματιστούν 14, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, μετέδωσε το NINA. Στην πόλη Μπακουμπα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν βόμβα πυροδοτήθηκε σε μία υπαίθρια αγορά.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις από αντάρτες έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

TAGS