Δύο τουρίστες από την Ιταλία τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου στην Κύπρο, ύστερα από επίθεση που, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, υπέστησαν μαζί με άλλους οκτώ ομοεθνείς τους από άνδρες ασφαλείας, ενώ βρίσκονταν τα ξημερώματα σε μπυραρία στην Αγία Νάπα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας, γύρω στις 05.30 το πρωί, 12 τουρίστες βρίσκονταν σε συγκεκριμένη μπυραρία στην Αγία Νάπα, όταν σε κάποια στιγμή δύο από αυτούς έσπασαν τρία ποτήρια. Άτομα που εργάζονταν στη μπυραρία ως άνδρες ασφαλείας έβγαλαν τους τουρίστες έξω από το κτίριο, ενώ οι εναπομείναντες 10 ομοεθνείς τους εξήλθαν από το χώρο και άρχισαν να διαμαρτύρονται».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τις καταγγελίες που έκαναν οι δέκα τουρίστες, φαίνεται ότι οι φρουροί ασφαλείας της μπυραρίας τούς επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα έξι από τους ξένους να τραυματιστούν. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Παραλιμνίου και τέσσερις από αυτούς, που έφεραν μώλωπες στο πρόσωπο και στα χέρια, αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν. Οι άλλοι δύο τουρίστες κρατήθηκαν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία».

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «λαμβάνονται καταθέσεις τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους φρουρούς ασφαλείας. Η Αστυνομία προβαίνει σε συγκεκριμένες έρευνες και εξετάσεις ούτως ώστε, αφού συγκεντρωθούν ορισμένα στοιχεία να εξασφαλιστούν εντάλματα σύλληψης εναντίον των προσώπων που εμπλέκονται στο επεισόδιο, το οποίο διερευνάται επισταμένως από την Αστυνομία».