Προκαλεί σοκ η βασική εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του Βασιλικού Ταϋλανδικού Ναυτικού. Κανείς εκτός χώρου δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ τι περιλαμβάνει η «σκληραγώγηση» των ανδρών αυτών.

Θεωρητικά βασίζεται στα πρότυπα εκπαίδευσης των Αμερικανών Ειδικών Δυνάμεων αλλά πρέπει να είναι πολύ πιο βάρβαρη.

Η μονάδα τους αποτελείται από 144 μαχητές. Το πιστεύω τους είναι «όσο περισσότερο ιδρώτας στην εκπαίδευση τόσο λιγότερο αίμα στη μάχη».

Η βασική εκπαίδευση του βατραχανθρώπου έχει διάρκεια 7 μηνών μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η "διαβολοβδομάδα" (επτά μέρες σκληρών δοκιμασιών).

Να σημειωθεί ότι μόνο το 30% των εκπαιδευομένων τελικά αντέχει, για να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα στάδια της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια της «διαβολοβδομάδας» ακολουθεί μία πιο εξειδικευμένη φάση εκπαίδευσης σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην διεξαγωγή ειδικών ναυτικών και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Υπάρχει και άλλο τμήμα βατραχανθρώπων στο Ταυλανδικό Πολελιμικό Ναυτικό, οργανωμένο όπως οι Αμερικανοί UDTs (Underwater Demolitions Teams) δηλαδή, Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, που ασχολούνται με την υποβρύχια αναγνώριση και καταστροφή υποβρυχίων εμποδίων προς υποστήριξη των Ταϋλανδών Πεζοναυτών και επιχειρήσεις διάσωσης. Όλοι διέρχονται το ίδιο βασικό σχολείο.

Γ.Κοκ.