Τουλάχιστον 18 Σύροι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μάχες με άνδρες των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν κοντά στο Μορέκ. Οι αντάρτες σκοτώθηκαν στη μάχη και από τους βομβαρδισμούς του στρατού εναντίον των θέσεών τους.

Στην ίδια επαρχία, από βομβαρδισμούς του στρατού στο Σάχελ αλ Γαμπ σκοτώθηκε και ένα 10χρονο παιδί, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση στην επαρχία Χάμα αφού ανακοίνωσαν ότι πολλές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους τις τελευταίες εβδομάδες με σκοπό να πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες επιχειρήσεις, τις αποκαλούμενους "Ερχόμαστε στη Χομς" και "Επανενώνουμε τη χώρα". Η Χάμα συνορεύει με τη Χομς, όπου πρόσφατα τα κυβερνητικά στρατεύματα πέτυχαν πολλές σημαντικές νίκες.

Στα βόρεια της χώρας έχουν χαθεί τα ίχνη ενός αντιπολιτευόμενου ακτιβιστή, γνωστού στο Χαλέπι γιατί τραγουδούσε στις συγκεντρώσεις εναντίον του Άσαντ. Το Παρατηρητήριο εκφράζει το φόβο ότι έχει απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.