Ναπολιτάνο προς Μπερλουσκόνι: Σεβάσου την απόφαση το δικαστηρίου

Ναπολιτάνο προς Μπερλουσκόνι: Σεβάσου την απόφαση το δικαστηρίου

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με γραπτή ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα, τοποθετήθηκε εκ νέου όσον αφορά την υπόθεση Μπερλουσκόνι, διαμηνύοντας ότι η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου οφείλεται να γίνει «σεβαστή».

«Κάθε αμετάκλητη δικαστική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Μπορεί να εκφραστεί οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά δεν μπορεί να παραβιαστεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών», σημείωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί «πολιτικής διευθέτησης» της υπόθεσης Μπερλουσκόνι, ο Ναπολιτάνο ανέφερε ότι προτίθεται «να αξιολογήσει εάν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την απονομή χάριτος για λόγους επιείκειας».

Ο Ναπολιτάνο ωστόσο υπενθύμισε ότι δεν έχει υποβληθεί επίσημα στην προεδρία κανένα σχετικό αίτημα.

Αναφερόμενος στο μέλλον της κυβέρνησης συμμαχίας, ο πρόεδρος της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «η χώρα πρέπει να αποφύγει την πολιτική αστάθεια» καθώς και ότι «απαιτείται η συνέχιση του κυβερνητικού έργου για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ιταλίας».
Η ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης, τόνισε ο Ναπολιτάνο, θα ήταν «μοιραία».

Ο πρόεδρος της Ιταλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 76χρονος Μπερλουσκόνι να οδηγηθεί στη φυλακή και κάλεσε την κεντροδεξιά να συναποφασίσει με τον ηγέτη της το ποιος θα αναλάβει στο μέλλον τα ηνία της παράταξης αυτής.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο