Μετά το καταστροφικό του πέρασμα από τις Φιλιππίνες, ο τυφώνας Utor πλησιάζει το Χονγκ Κονγκ και τις νότιες ακτές της Κίνας, γεγονός που ανάγκασε πολλές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις, ενώ το χρηματιστήριο ανέστειλε τις συναλλαγές.

H μετεωρολογική υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ κατέταξε τον τυφώνα στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που φτάνουν τα 122 χιλιόμετρα την ώρα σε πολλές περιοχές του Χονγκ Κονγκ είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Από το βράδυ της Τρίτης, πάνω από 3.000 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια Σάνυα και Χαίκου, αναφέρει το κινέζικο πρακτορείο Ειδήσεων Xihua. Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι περίπου 15 πτήσεις από και προς τη χώρα θα ακυρωθούν. Ορισμένες υπηρεσίες τρένων και πλοίων επίσης διεκόπησαν καθώς αναμένονται κύματα που θα ξεπερνούν τα 10 μέτρα ύψος.

Η πρωινή συνεδρίαση των συναλλαγών ανεστάλη και το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας εάν ο τυφώνας δεν απομακρυνθεί.

Ο Utor ήταν ο χειρότερος τυφώνας που χτύπησε φέτος τις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 30.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς προκλήθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.