Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά καταπίνοντας φυτοφάρμακα σε δρόμο του Πεκίνου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας, η οποία ωστόσο δεν αναφέρει τους λόγους που τούς οδήγησαν στην ενέργειά τους αυτή.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Γραφείο σιδηροδρόμων του Χαρμπίν». Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν ήσαν υπάλληλοι των σιδηροδρόμων στη μεγάλη αυτή πόλη της βορειοανατολικής Κίνας.

Πολλά αστυνομικά οχήματα και ασθενοφόρα μετέφεραν τους ανθρώπους αυτούς που είχαν ήδη καταπιεί μια ποσότητα φυτοφαρμάκων, αναφέρει η Ημερησία της νεολαίας του Πεκίνου.

Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι επίδοξοι αυτόχειρες κι αν υπήρξαν θύματα, κάποιοι από αυτούς βγήκαν ήδη από το νοσοκομείο.

Το κινεζικό υπουργείο Σιδηροδρόμων καταργήθηκε τον Μάρτιο ύστερα από ένα σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2011 και εξαιτίας σκανδάλων διαφθοράς. Αυτό έχει δημιουργήσει φόβους για μεγάλο αριθμό απολύσεων στον τομέα αυτόν.

Η Κίνα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, 22.23 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.