Ξεκινά σήμερα σε δικαστήριο της Σόφιας η δίκη του Οκτάι Ενιμεχμέντοφ, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Αχμέτ Ντογκάν στις 19 Ιανουαρίου 2013, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας (ΒΝΤ).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ενιμεχμέντοφ προσπάθησε να πυροβολήσει τρεις φορές τον τότε πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν.

Όπως προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η βολή θα μπορούσε να ήταν μοιραία σε περίπτωση εξ επαφής πυροβολισμού από απόσταση έως και ενός εκατοστού στο κρανίο, το λαιμό ή την καρδιά.

Ο Ενιμεχμέντοφ έβαλε το πιστόλι αερίου στον κρόταφο του Ντογκάν, την ώρα που ήταν στο βήμα της πανεθνικής διάσκεψη του κόμματός του. Ο νεαρός πάτησε τη σκανδάλη, ωστόσο, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Ο ίδιος ο Ντογκάν κατέβασε το χέρι του Ενιμεχμέντοφ, τον οποίο αφόπλισαν άνδρες της φρουράς του πολιτικού και στελέχη του κόμματος.

Τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας μεταδίδουν ότι ο Ενιμεχμέντοφ, που βρίσκεται υπό κράτηση, ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.