Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 αναβλήθηκε η δίκη του Οκτάι Ενιμεχμέντοφ, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Αχμέτ Ντογκάν, στις 19 Ιανουαρίου 2013, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Focus".

Το δικαστήριο δεν προχώρησε σήμερα στη διαδικασία, διότι απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν, ο οποίος είχε κληθεί για ακρόαση.

Το δικαστήριο της Σόφιας ανακοίνωσε ότι επιδόθηκε κλήτευση στον κ. Ντογκάν, ωστόσο δεν εμφανίστηκε. Στον κ. Ντογκάν θα αποσταλεί επιστολή και αν δεν παρουσιάσει ένα σοβαρό λόγο για την απουσία του, τότε θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, διευκρινίστηκε από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ενιμεχμέντοφ προσπάθησε να πυροβολήσει τρεις φορές τον Αχμέτ Ντογκάν. Ο Ενιμεχμέντοφ έβαλε το πιστόλι αερίου στον κρόταφο του Ντογκάν, την ώρα που ήταν στο βήμα του ομιλητή, στην πανεθνική διάσκεψη του κόμματός του. Ο νεαρός πάτησε τη σκανδάλη, ωστόσο, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Τότε, ο ίδιος ο Ντογκάν κατέβασε το χέρι του Ενιμεχμέντοφ, τον οποίο αφόπλισαν άνδρες της φρουράς του πολιτικού και στελέχη του κόμματος.