Μία σειρά από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ολόκληρη τη Βαγδάτη προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, δήλωσαν πηγές της ιρακινής αστυνομίας, ενώ μία από τις επιθέσεις σημειώθηκε κοντά στην περιοχή των διπλωματικών αποστολών στην "Πράσινη Γραμμή" της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην διεθνή ζώνη και κοντά στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, νωρίς σήμερα το πρωί είναι μία από τις πέντε συνολικά εκρήξεις και προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό 12 ανθρώπων, είπαν οι ίδιες πηγές χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.

Η ζώνη είναι μία αυστηρά φρουρούμενη περιοχή, όπου βρίσκονται πρεσβείες δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η αμερικανική, και το γειτονικό ιρακινό υπουργείο έχει γίνει συχνά στόχος επιθέσεων.

Στη χώρα σημειώνονται μερικές από τις πιο βίαιες επιθέσεις μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων πριν από 18 μήνες με τους σουνίτες ισλαμιστές ενόπλους, περιλαμβανομένων των μελών της αλ Κάιντα, να βάζουν στο στόχαστρό τους την υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση.

Κάθε εβδομάδα σημειώνονται εκρήξεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα με δεκάδες νεκρούς και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον των ενόπλων.