current views are: 1

15 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση14:45

Κινητοποίηση της Ε.Ε για την Αίγυπτο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου.

Δημοσίευση 14:45’
αρθρο-newpost

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου.

   

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου μετά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες στο Κάιρο οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σε δύο καταυλισμούς οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο.

“Προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η μεσολάβηση απέτυχε επειδή ο στρατός δεν δέχθηκε να κάνει κανένα συμβιβασμό”, αναφέρει η Μπονίνο σε σχόλιά της στον ιστότοπο Affaritaliani.it. “Μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη”.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η συνάντηση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επειδή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις απ’ όλα τα υπουργεία εξωτερικών, αλλά πρόσθεσε πως η πραγματοποίησή της είναι “πιθανή”.


σχετικα αρθρα