Προειδοποίηση για ενδεχόμενη διεξαγωγή αντιδιαδήλωσης που διοργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, εξέδωσε το δίκτυο των διαδηλωτών που ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, την ώρα που τα αστυνομικά μέτρα στο κοινοβούλιο είναι δρακόντεια.

Η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας μετέδωσε ότι, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα), λεωφορεία από τη ανατολική Βουλγαρία που μετέφεραν αντι-διαδηλωτές έφθασαν στο κέντρο της πόλης.

Οι αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να συγκεντρώνονται, από νωρίς το πρωί, έξω από το κτήριο της Βουλής,  καθώς σήμερα διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος για το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Άνδρες της αστυνομίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των δρόμων κοντά στη Βουλή και έχουν, σχεδόν, αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντερ Νέφσκι, που βρίσκεται κοντά στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, γύρω από τη Βουλή, υπάρχουν αυτοκίνητα των αστυνομικών αρχών, προκειμένου οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, να μην είναι σε θέση να δουν τους βουλευτές που εισέρχονται στο κτίριο.

Στο μεταξύ, η Εθνική Υπηρεσία για την Προστασία των Παιδιών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει πως οι διαδηλώσεις δεν είναι το κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας - αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite" - η φυσική και ψυχική κατάσταση των παιδιών, δεδομένης της ηλικίας τους, τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα σε κάθε είδους ένταση που μπορεί να προκληθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Γι' αυτό το λόγο, η Υπηρεσία καλεί τους γονείς να σκεφθούν εάν οι διαδηλώσεις είναι ο κατάλληλος «χώρος» για να πηγαίνουν μαζί με τα παιδιά τους.