Επεισόδια μικρής έκτασης ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από τη Βουλή, αποτρέπουν τόσο την πρόσβαση των διαδηλωτών στη Βουλή, όσο και τη «συνάντησή» τους με τους αντι- διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Σόφια, από πολλές πόλεις, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο κυβερνητικό έργο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαδηλωτές και οι αντι-διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι, ενώ συνεχίζεται η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στο νόμο συμπλήρωσης και τροποποίησης του προϋπολογισμού 2013.

Οι αντι-διαδηλωτές που στηρίζουν το υπουργικό συμβούλιο επιθυμούν να περάσει η αναθεώρηση του προϋπολογισμού, έπειτα από το βέτο που άσκησε μερικώς ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ σ' αυτό το νόμο, το οποίο οδήγησε στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής γι' αυτό το θέμα.

Στο μεταξύ, η δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα ζήτησε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυηθεί η ομαλότητα και να διασφαλιστεί η αποτροπή τυχόν επεισοδίων μεταξύ των ομάδων των διαδηλωτών.