Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί ενώ 690 άνθρωποι διασώθηκαν μετά τη βύθιση ενός φεριμπότ που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στις κεντρικές Φιλιππίνες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών. Άλλη πηγή ωστόσο, που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, έκανε λόγο για 17 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού υποναύαρχο Λουίς Τουασόν, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 ανθρώπων.

Το επιβατηγό ταξίδευε από την επαρχία Αγκουσάν ντελ Νόρτε στη Μανίλα, μέσω της Σέμπου Σίτι ενώ το Σουλπίσιο Εξπρές είπε αποπλεύσει από τη Σέμπου Σίτι και είχε προορισμό την πόλη Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες. Το πορθμείο "Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης" βυθίστηκε σε μικρή απόσταση από την ακτή, κοντά στην πόλη Ταλισάι Σίτι της επαρχίας Σέμπου.

"Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι", πρόσθεσε ο Τουασόν, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, εξηγώντας ότι υπάρχει "ασυμφωνία" μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών που είχε ανακοινώσει η ναυτιλιακή εταιρεία και του πραγματικού αριθμού τους.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι στο πορθμείο επέβαιναν συνολικά 692 επιβάτες και μέλη πληρώματος.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στις Φιλιππίνες, μια χώρα που βασίζεται στις θαλάσσιες μεταφορές αφού το αρχιπέλαγός της αποτελείται από περισσότερα από 7.000 νησιά. Οι κανόνες ασφαλείας ωστόσο δεν τηρούνται πάντα. Στις Φιλιππίνες έχει σημειωθεί το πιο πολύνεκρο ναυάγιο του κόσμου εν καιρώ ειρήνης: λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1987 ένα φεριμπότ συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι.