Τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές που κρατούσαν ισλαμικές σημαίες και φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα κατέβηκαν στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο.

Στην Άγκυρα, περίπου 1.000 άνθρωποι έκαναν πορεία μετά την προσευχή της Παρασκευής, από το μεγάλο τέμενος της πόλης μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Οι συγκεντρωμένοι, οργισμένοι από την άρνηση της Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει "πραξικόπημα" την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, φώναζαν συνθήματα όπως "Φονιάδες Αμερικανοί, έξω από την Τουρκία".

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν την εξέλιξη της πορείας, χωρίς να παρέμβουν. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πρεσβεία της Αιγύπτου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Στο προάστιο Εγιούπ της Κωνσταντινούπολης, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι. Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν αιγυπτιακές, παλαιστινιακές και συριακές σημαίες.

Στην Ιερουσαλήμ, αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς συγκεντρώθηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, εκφράζοντας την οργή τους ενάντια στον αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Οι περίπου 600 διαδηλωτές προσευχήθηκαν για τους Αιγύπτιους που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη κατά την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων των ισλαμιστών στην Αίγυπτο.

Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν τον στρατηγό Σίσι ότι είναι "συνεργάτης των Αμερικάνων" στην υπηρεσία του Ισραήλ και τόνισαν ότι ο Μόρσι παραμένει πρόεδρος της Αιγύπτου. Κρατούσαν μάλιστα αφίσες με τα πρόσωπα του Σίσι και του Χίτλερ, που έφεραν λεζάντες όπως "Ο Χίτλερ σκότωνε τους Εβραίους για το λαό του" και "Ο Σίσι σκοτώνει το λαό του για τους Εβραίους".
Η ισραηλινή αστυνομία δεν επενέβη στη διαδήλωση.

Στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, μερικές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στον Μόρσι και επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέχρι το τέμενος Αλ Χουσέιν αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Στα μικροεπεισόδια που ακολούθησαν ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και άλλοι συνελήφθησαν.

Στο Αμάν της Ιορδανίας περίπου 1.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων και διαδήλωσαν μετά την προσευχή της Παρασκευής φωνάζοντας συνθήματα κατά της "στρατιωτικής εξουσίας" και του "πραξικοπήματος" του στρατηγού αλ Σίσι. Ο Χαμάμ Σαΐντ, ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, κάλεσε την ιορδανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Κάιρο και να διώξει τον Αιγύπτιο πρεσβευτή στο Αμάν, καταγγέλλοντας τη "σφαγή" της Τετάρτης.