Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αίγυπτο την ερχόμενη εβδομάδα για να ακούσει τις διάφορες απόψεις που υπάρχουν όσον αφορά την κρίση και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

"Ακόμη επεξεργαζόμαστε το πρόγραμμα (της επίσκεψης). Ωστόσο εννοείται ότι ο κ. Φέλτμαν σκοπεύει να συναντηθεί με ένα φάσμα συνομιλητών εντός και εκτός της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας", διευκρίνισαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να συζητήσουν για τα "κατάλληλα μέτρα" που θα μπορούσε να λάβει η ένωση σε αντίδραση για την βία στην Αίγυπτο.

"Είμαι σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και ζήτησα από τους εκπροσώπους των κρατών μελών να συζητήσουν και να συντονίσουν τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την ΕΕ σε απάντηση για την κατάσταση στην Αίγυπτο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης χαρακτηρίζοντας σοκαριστικό τον απολογισμό των νεκρών στην χώρα αυτή, η Άστον σημείωσε ότι η ευθύνη για την τραγωδία "βαραίνει σε μεγάλο βαθμό την προσωρινή κυβέρνηση (της Αιγύπτου), όπως και την ευρύτερη πολιτική ηγεσία στην χώρα" αυτή.