Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 274 εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου το οποίο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Από τους συνολικά 870 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο πλοίο «Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης», το οποίο βυθίστηκε το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, διασώθηκαν 572 άνθρωποι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το επιβατηγό πλοίο συγκρούστηκε με το φορτηγό «Σουλπίσιο Εξπρές 7» στα ανοιχτά των ακτών της Ταλισάι Σίτι, στην επαρχία Σέμπου, σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλας.

Πολλοί από τους επιβάτες που πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν εντοπίστηκαν από ψαροκάικα που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου, μετέδωσαν οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Το επιβατηγό πλοίο ταξίδευε από την επαρχία Αγκουσάν ντελ Νόρτε στη Μανίλα, μέσω της Σέμπου Σίτι ενώ το Σουλπίσιο Εξπρές είχε αποπλεύσει από τη Σέμπου Σίτι και είχε προορισμό την πόλη Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.