Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι διέταξε την ανάκληση, «μέχρι νεωτέρας», του πρέσβη της χώρας του στο Κάιρο και ζήτησε την αποκατάσταση στην εξουσία, του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Αυτή η κατάσταση στην Αίγυπτο, είναι τόσο επώδυνη. Αποφάσισα να ανακαλέσω τον πρεσβευτή μας στο Κάιρο και να διατηρήσω θέση επιτετραμμένου μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ο κ. Μαδούρο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο πρόεδρος Μόρσι πρέπει να αποκατασταθεί στην προεδρία της Αιγύπτου, να αρχίσει μια διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης του λαού της Αιγύπτου. Αρκετά με τα πραξικοπήματα, και τις διαιρέσεις», πρόσθεσε.

Ως παραδοσιακός αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, ο κ. Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον και το Ισραήλ ότι ενορχήστρωσαν την απομάκρυνση του Μόρσι και την αποσταθεροποίηση στη Συρία.«Θέλουν να διαμελίσουν τη Συρία για να κατακτήσει ο σιωνισμός ολόκληρο τον αραβικό κόσμο», είπε, αποκαλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ «χορηγούς της τρομοκρατίας στον κόσμο».