Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, σύμμαχος των συριακών αρχών, δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να πάει ο ίδιος να πολεμήσει στη Συρία τους εξτρεμιστές σουνίτες, τους οποίους κατηγορεί ότι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις κατά των προπυργίων της οργάνωσής του στον Λίβανο.

«Αν το επιβάλει η μάχη κατά των τρομοκρατών τακφίρι, θα πάω ο ίδιος στην Συρία, η Χεζμπολάχ και εγώ ο ίδιος θα πάμε στην Συρία», τόνισε σε μια ομιλία του που προβλήθηκε σε μεγάλη οθόνη ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μάχεται εδώ και μήνες στο πλευρό του συριακού στρατού τους αντάρτες στην Συρία.

«Αν σκοτώνοντας τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας και τους αθώους, καταστρέφοντας τις συνοικίες μας, πιστεύετε ότι θα μας κάνετε να οπισθοχωρήσουμε (όσον αφορά την υποστήριξη στις συριακές αρχές), απατάσθε», συνέχισε ο Νασράλα.

«Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε επίθεση αυτού του είδους, είναι αν έχουμε 100 μαχητές στην Συρία, να στείλουμε 200 και αν έχουμε 5.000 να στείλουμε 10.000», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε εξτρεμιστικές οργανώσεις σουνιτών για την χθεσινή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε συνοικία που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 300.

«Όσον αφορά την χθεσινή επίθεση, είναι πολύ πιθανό όλες οι ενδείξεις να οδηγήσουν σε αυτές τις οργανώσεις των τακφίρι», σημείωσε.

«Αυτοί δεν είναι σουνίτες, είναι δολοφόνοι», επισήμανε, την ώρα που οξύνονται οι εντάσεις ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες στον Λίβανο, όπου ο πληθυσμός είναι διχασμένος όσον αφορά την σύγκρουση στην Συρία.

«Οι οργανώσεις αυτές θέλουν να οδηγήσουν τον Λίβανο στην καταστροφή, στον εμφύλιο πόλεμο», κατέληξε.

TAGS