Όλο και περισσότερες πόλεις περνούν στα χέρια των αντικυβερνητικών, εν μέσω βίαιων συγκρούσεων με τις κυβερνητικές δυνάμεις, που δεν διστάζουν να εκτελούν εν ψυχρώ τους αντιφρονούντες.

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στην περιοχή Τζανζούρ της Τρίπολης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα να μεταδίσει ότι 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις στην Τρίπολη.

Οι δυνάμεις της τάξης της Λιβύης άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές συνοικίες της λιβυκής πρωτεύουσας μετά το πέρας της προσευχής της Παρασκευής, προκαλώντας το θάνατο ανθρώπων, δήλωσαν λίγο νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα", δήλωσε κάτοικος της συνοικίας αυτής. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες σε άλλες συνοικίες των ανατολικών προαστίων της Τρίπολης, όπως το Μπεν Άσουρ και Φάσλουμ, κάνουν λόγο για "σφοδρά πυρά κατά όλων αυτών που βρίσκονται στο δρόμο".

Λίγο νωρίτερα, η Μιζουράτα, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, "απελευθερώθηκε από τους επαναστάτες της 17ης Φεβρουαρίου", δήλωσε αυτός ο κάτοικος αναφερόμενος στην "Ημέρα οργής" που διοργανώθηκε κατα του καθεστώτος της Λιβύης.

Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αυτό θα σημαίνει ότι το κίνημα κατά του Καντάφι πλησιάζει από τα ανατολικά την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με αυτόν τον κάτοικο βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των "μουτζαχεντίν και του τάγματος Χάμζα το οποίο αποτελείται από περίπου 500 άνδρες που έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση" περίπου 4 χιλιόμετρα έξω από τη Μιζουράτα. "Υπήρξαν περίπου 30 μάρτυρες ανάμεσα στους πολεμιστές μας", όμως "οι μουτζαχεντίν θα εξαπολύσουν νέα επίθεση εναντίον της βάσης".

Πρόσθεσε εξάλλου ότι χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν μέσα στην ημέρα στις κηδείες των "μαρτύρων".

Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μιζουράτα ανάμεσα σε οπαδούς του καθεστώτος του Καντάφι "με την υποστήριξη αφρικανών μισθοφόρων" και των διαδηλωτών.

Σχετικά θέματα: Σαΐφ Καντάφι: Το σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη

TAGS