Ο στρατός του Ισραήλ άνοιξε πυρ κατά στόχων στο συριακό έδαφος, σε αντίποινα για τα τρία βλήματα πυροβολικού που έπεσαν στην ισραηλινή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο, από την επίθεση καταστράφηκε μια συριακή στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με μια πηγή από το υπουργείο Άμυνας, τα αντίποινα ήρθαν κατόπιν της καταγγελίας, για τις συριακές βολές, που έκανε το Ισραήλ στη δύναμη των παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών (UNDOF), η οποία παρακολουθεί την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Συρίας από το 1974.

Η κατάσταση στα Υψώματα του Γκολάν είναι τεταμένη μετά την έκρηξη της σύγκρουσης στη Συρία εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά μέχρι τώρα σημειώνονταν μόνο ήσσονος σημασίας συμβάντα, με ριπές πυροβόλων όπλων από την πλευρά του συριακού εδάφους.

Το εβραϊκό κράτος, τεχνικά είναι σε παρατεταμένη εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, από την οποία κατέλαβε 1.200 km2 εδαφών στα Υψώματα του Γκολάν κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. Τα εδάφη αυτά στη συνέχεια προσαρτήθηκαν από το Ισραήλ αλλά η διεθνής κοινότητα δεν τα έχει αναγνωρίσει.