Ανοίγει σήμερα η βρετανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Σαναά της Υεμένης, μετά από 12 ημέρες διακοπής της λειτουργίας της, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια του προσωπικού της.

«Η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη θα ανοίξει κανονικά από την Κυριακή 18 Αυγούστου. Συγνώμη για την ολιγοήμερη διακοπή της λειτουργίας», έγραψε στο Twitter η πρεσβευτής Τζέιν Μάριοτ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας απέσυρε στις 6 Αυγούστου το σύνολο του προσωπικού από την πρεσβεία λόγω της απειλής για πιθανές απαγωγές μελών του.

Η Υεμένη, μια από τις φτωχότερες αραβικές χώρες, είναι η βάση της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, όπου υπάρχει ένα από τα πιο ενεργά δίκτυα της οργάνωσης.

ΗΠΑ, Γαλλία και Νορβηγία έκλεισαν επίσης τις πρεσβείες τους στη Σαναά στις 6 Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε το πρωτοφανές μέτρο του κλεισίματος όλων των πρεσβειών των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στις αρχές Αυγούστου, μετά την προειδοποίηση για πιθανή βομβιστική επίθεση στην ευρύτερη περιοχή. Οι διπλωματικές αποστολές επανήλθαν λίγες μέρες αργότερα με εξαίρεση την αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά.