Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια βόλτας η γόνδολα στην οποία επέβαινε με την οικογένειά του συγκρούστηκε με “βαπορέτο” (πλωτό λεωφορείο) στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Νεκρός είναι ο 50χρονος Γερμανός τουρίστας, ενώ το ένα από τα τρία παιδιά του νοσηλεύεται στην Πάδοβα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το βαπορέτο τη στιγμή της σύγκρουσης έφευγε ή είχε σταματήσει για να αποβιβάσει επιβάτες στη στάση Ριάλτο, όπου βρίσκεται η ομώνυμη γέφυρα.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βενετίας δήλωσε ότι το βαπορέτο δεν είδε καθόλου τη γόνδολα. Ο δήμαρχος της Βενετίας Τζιόρτζιο Ορσόνι εξέφρασε τη λύπη του για το δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική έρευνα.

Όπως αναφέρει η athensvoice, oι γόνδολες που κάποτε υπήρξε το βασικό μέσο μεταφοράς των Βενετσιάνων σήμερα είναι η βασική τουριστική ατραξιόν της Γαληνοτάτης αν και στοιχίζει ακριβά μια βόλτα. Ωστόσο, έχει γίνει θέμα συζήτησης κατά πόσο οι γόνδολες είναι ασφαλείς δεδομένης της αυξημένης κίνησης στα κανάλια της πόλης.

Το 2011 τέσσερις Ισπανοί τουρίστες βρέθηκαν στα νερά της λιμνοθάλασσας όταν η γόνδολα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε από το κύμα που προκάλεσε μηχανοκίνητη βάρκα. Την ίδια τύχη είχε και μια οικογένεια τουριστών το 2004 από την Ολλανδία.