Οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν πορεία σήμερα προς το Ανώτατο Δικαστήριο στο Κάιρο. 

Δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ματαίωσε όλες τις πορείες στην περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο ανατολικό Κάιρο για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, εβδομήντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 549 τραυματίσθηκαν το Σάββατο στην Αίγυπτο στη διάρκεια συγκρούσεων ενώ αμερικανοί γερουσιαστές, ανάμεσά τους ο ρεπουμπλικάνος Τζον Μακ Κέιν, ζήτησαν να διακόψουν οι ΗΠΑ τη στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά τη "σφαγή" εκατοντάδων ανθρώπων στη διάρκεια της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών. 

Ωστόσο σήμερα, ηρεμία επικρατεί στους δρόμους του Καΐρου, σε αντίθεση με το χθεσινό σκηνικό του χάους στην πλατεία Ραμσή. Μάλιστα σήμερα για τρεις ώρες οι τράπεζες ήταν ανοιχτές, ενώ το Χρηματιστήριο του Καΐρου λειτούργησε κανονικά. 

Παρόλα αυτά στους δρόμους του Καΐρου και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, υπάρχει ισχυρή παρουσία του στρατού και της αστυνομίας. 

Εξάλλου χθες ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας πρότεινε να τεθούν εκτός νόμου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι όταν οι αιγυπτιακές εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 250 μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων για φόνο, απόπειρα φόνου και τρομοκρατία. 

Το Σάββατο οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στην εκκένωση του τεμένους στο οποίο είχαν καταφύγει από προχθές οπαδοί των αδελφών μουσουλμάνων. Πολλοί από τους ταμπουρωμένους στο τέμενος συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αιγυπτιακή αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Μόρσι. 

«Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1.004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του. 

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιμένει πάντως σε καθημερινές διαδηλώσεις έως την προσεχή Παρασκευή.