Αυστραλία: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των Εργατικών

Αυστραλία: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των Εργατικών

«Μη με διαγράφετε. Πολλές φορές με έχουν διαγράψει στο παρελθόν αλλά επιβίωσα. Στόχος μου είναι να κερδίσω τις εκλογές. Γνωρίζω ότι υστερώ στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε έως τις 7 Σεπτεμβρίου».

Με αυτήν τη δήλωση αντέδρασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, στη δημοσίευση άλλης μιας δημοσκόπησης που φέρει το Εργατικό Κόμμα και τον ίδιο προσωπικά να χάνουν έδαφος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Newspoll, η ψαλίδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ανοίγει περισσότερο, υπέρ της αντιπολίτευσης.

Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 34% των ερωτηθέντων έναντι 47% του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών. Μετά την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων ο Συνασπισμός συγκεντρώνει 54% και οι Εργατικοί 46%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το ποσοστό ήταν 52% και 48%.

Πτώση όμως γνωρίζει και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 41% που συγκεντρώνει ο Τόνι Άμποτ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό του κ. Ραντ ήταν 49% και του Τόνι Άμποτ 35%.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την δημοσκόπηση είπε ότι «δεν θεωρεί τίποτα ως δεδομένο». «Στις 7 Σεπτεμβρίου θα δοθεί σκληρή μάχη. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα επικρατήσουμε» είπε ο κ. Άμποτ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο