Η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενακμπ, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου 2014, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης.

Αν κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Εμέ απήγγελλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Σήμερα το τοπ μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30α γενέθλιά της, αν δεν είχε σκοτωθεί με πολλές σφαίρες μέσα στη νύκτα από τον Όσκαρ Πιστόριους, στις πρώτες ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο παραολυμπιονίκης δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλενάδα του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια. Όμως οι δικηγόροι του, μεταξύ των καλύτερων του νοτιοαφρικανικού δικηγορικού σώματος, υποστηρίζουν πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας.

Ο Πιστόριους αποφυλακίσθηκε με εγγύηση μια εβδομάδα μετά το φόνο.