Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει αρχηγός της ιταλικής κεντροδεξιάς έδωσε στους υποστηρικτές του μέσω Facebook ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα παραμερίσω, ότι θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς», έγραψε ο Μπερλουσκόνι στην προσωπική του σελίδα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «θα υπηρετήσει μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών» και ζήτησε, παράλληλα, από τα μέλη του κόμματός του «να προχωρήσουν με θάρρος».

«Δεν θα σας ντροπιάσω, ας προετοιμαστούμε για θετικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι έχει αποφασίσει να μετονομάσει το κόμμα του από Λαός της Ελευθερίας σε Φόρτσα Ιτάλια. Πρόκειται για την ονομασία της πολιτικής δύναμης με την οποία είχε κερδίσει για πρώτη φορά τις βουλευτικές εκλογές το 1994.

Την ίδια ώρα, όλοι αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, την 9η Σεπτεμβρίου, η οποία καλείται να αποφασίσει αν ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός –μετά την οριστική καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης– πρέπει να αποπεμφθεί από γερουσιαστής.