Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

19 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση13:40

Διαψεύδονται οι φήμες: «Χαίρει άκρας υγείας ο Βλαντιμίρ Πούτιν»

«Από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του» δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα Ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο γιατρός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δημοσίευση 13:40’
αρθρο-newpost

«Από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του» δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα Ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο γιατρός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του» δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα Ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο γιατρός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δηλώσεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες ώστε να διαψευστούν οι ψίθυροι για προβλήματα υγείας του αρχηγού του κράτους.

Αν και για τον Μπερλουσκόνι είχε πει ο γιατρός ότι ο οργανισμός του είναι νεότερος από ότι ηλικιακά δείχνει η ταυτότητά του, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Πούτιν που και ο οργανισμός του και η εμφάνισή του παραπέμπουν ότι είναι μικρότερης ηλικίας, γεγονός για το οποίο θα τον ζηλεύει δίκαια και ο Μπερλουσκόνι.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Itogi, ο αναπληρωτής διευθυντής προεδρικών υποθέσεων, προϊστάμενος της Γενικής Ιατρικής Διεύθυνσης, Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι πολύ αθλητικό άτομο. Ο αθλητικός τρόπος ζωής του συμβάλλει στη θαυμάσια ικανότητά του να εργάζεται πολύ».

Ο Μιρόνοφ ανέφερε ότι κάποια φορά αποφάσισε μαζί με τους συναδέλφους του να υπολογίσουν πόσες ώρες πτήσεων πραγματοποιεί ο Πούτιν σε ορισμένο χρονικό διάστημα και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος, στον οποίο ο πρόεδρος βρίσκεται στον αέρα, ξεπερνά όλους του πιλότους. Στο αεροπλάνο βρίσκει και το χρόνο να κοιμηθεί λίγο.

Επίσης, ο γιατρός αποκάλυψε ότι το κολύμπι έχει σημαντική θέση στη ζωή του αρχηγού του κράτους. Αποτελεί για αυτόν ένα τρόπο αποκατάστασης και αγχολυτικό. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ επιφυλακτικός με τη χρήση φαρμάκων, ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα φάρμακα κατά του κρυώματος. Προτιμά τους πατροπαράδοτους τρόπους, όπως τσάι με μέλι, το ρωσικό μπάνιο, το μασάζ.

Εκτός αυτού, επεσήμανε πως, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί το τζούντο, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο άθλημα του προέδρου, δεν είχε ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς. «Ανέκαθεν –είπε ο Μιρόνοφ- στη χώρα συνηθιζόταν να διογκώνεται το ιατρικό ιστορικό των ηγετών της. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φήμες για τη σπονδυλική στήλη του Πούτιν.

Δεν βλέπω την ανάγκη να μένουν απόρρητες οι πληροφορίες για την υγεία του αρχηγού του κράτους, υπάρχει όμως και η ιατρική δεοντολογία. Αν για παράδειγμα έχω κάνει μια εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και δεν βλέπω το λόγο αυτό να αποτελεί μυστικό, τότε θα το ανακοινώσω». Να σημειώσουμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι 60 ετών.

Γ.Κοκ.
 


σχετικα αρθρα