Η Γερμανία καταδίκασε απερίφραστα σήμερα «την τρομοκρατική επίθεση» κατά την οποία τουλάχιστον 25 Αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στο Σινά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους από μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της βίας σε μία περιοχή η οποία γειτονεύει με το Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ της χώρας Γκίντο Βεστερβέλε είναι «συγκλονισμένος» από την επίθεση με ρουκέτες –την πλέον αιματηρή κατά των δυνάμεων της τάξης εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αίγυπτο–, επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός του στο Βερολίνο.

«Θα πρέπει επειγόντως να θέσουμε τέλος στη δίνη της βίας που συγκλονίζει την Αίγυπτο», πρόσθεσε.

«Η περιοχή, και ιδιαιτέρως το Σινά, βρίσκεται σε μία ξεχωριστά ασταθή κατάσταση. Είναι μία περιοχή η οποία γειτονεύει με το Ισραήλ και είναι απόλυτα σαφές πως υπάρχει κίνδυνος μήπως η κατάσταση στο Σινά έχει συνέπειες και επέκεινα των συνόρων της Αιγύπτου», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε πως η καγκελάριος αισθάνεται «ταραγμένη» από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών στην Αίγυπτο: «αυτό μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.