Στις καλές, φιλικές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των λαών της Σερβίας και του Μαυροβουνίου αναφέρθηκε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του, τον επόμενο μήνα, στην Ποντγκόριτσα.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου - Ποντγκόριτσας, όπως ανέφερε, σήμερα, ο ίδιος ο κ. Ντάτσιτς.

"Συζήτησα με τον κ. Τζουκάνοβιτς (τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου), πριν από μερικούς μήνες, για τη δυναμική των επισκέψεών μας και συμφωνήσαμε πως θα επισκεφθώ εγώ πρώτος την Ποντγκόριτσα. Τού πρότεινα, επίσης, τη διεξαγωγή κοινών κυβερνητικών συνεδριάσεων μία με δύο φορές τον χρόνο, κάτι που η Σερβία κάνει ήδη με άλλες χώρες" ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο κ. Ντάτσιτς επεσήμανε ότι η χώρα του επιθυμεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το Μαυροβούνιο και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της Σερβίας να μην επιφέρει η μία ζημίες στην άλλη.

"Αυτό - τόνισε - σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν η Σερβία και το Μαυροβούνιο, αν δηλαδή θα ζήσουν ως μία ή δύο χώρες, αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει τις παραδοσιακά καλές, φιλικές και αδελφικές σχέσεις".

Ο Σέρβος πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι οι προσπάθειες συγκεκριμένων πολιτικών να προωθήσουν αντι-σερβικά ή αντιστοίχως αντι-μαυροβουνιακά αισθήματα προς άγραν ψήφων είναι "ιστορικά παντελώς αθεμελίωτες".