Αντιπρόσωποι της Ρωσίας και των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη για να συζητήσουν σχετικά με την προετοιμασία της διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γκενάντι Γκατίλοφ.

«Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στη Χάγη», δήλωσε ο Γκατίλοφ, μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Στην ίδια ρωσοαμερικανική σύνοδο θα συμμετάσχει και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Itar-Tass.

Ούτε ο Γκατίλοφ, ούτε και η διπλωματική πηγή ήσαν σε θέση να διευκρινίσουν ποιοι θα είναι οι αντιπρόσωποι που θα συμμετάσχουν στη ρωσοαμερικανική σύνοδο εκατέρωθεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γκατίλοφ είχε δηλώσει πως η συνδιάσκεψη, γνωστή και ως ‘Γενεύη 2’ —στόχος της οποίας είναι να επιτύχει να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η συριακή κυβέρνηση κι η αντιπολίτευση— δεν πρόκειται να διεξαχθεί πριν από τον Οκτώβριο.