Το Κατάρ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έστειλε δωρεάν και δεύτερο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, παρά τις επικρίσεις της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων των οπαδών του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την ηγεσία της χώρας.

«Μετά την παράδοση του πρώτου φορτίου στις αρχές Αυγούστου, ένα νέο δεξαμενόπλοιο απέπλευσε από το Κατάρ για την Αίγυπτο στις 9 Αυγούστου», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA.

Το Κατάρ υποσχέθηκε τον Ιούνιο να στείλει δωρεάν πέντε φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, για ν΄αντιμετωπίσει η χώρα τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

«Οι ενδιαφερόμενες πλευρές ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την παράδοση και των υπόλοιπων φορτίων ως δώρο προς τον αδελφό αιγυπτιακό λαό», τόνισε το πρακτορείο.

Το Κατάρ, τρίτο στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου, υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές του Μόρσι.

Την Κυριακή στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαλίντ μπεν Μοχάμεντ αλ-Ατίγια δήλωσε ωστόσο ότι η χώρα του «δεν υποστήριξε ποτέ μια αιγυπτιακή πλευρά ή ένα αιγυπτιακό πολιτικό κόμμα», αλλά ότι «η βοήθεια παρέχεται πάντα στην Αίγυπτο».