Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η επίκληση του αντιτρομοκρατικού νόμου για την κράτηση και ανάκριση του Ντέιβιντ Μιράντα, συντρόφου του δημοσιογράφου Γκλεν Γκρίνγουολντ, στο αεροδρόμιο Χίθροου "είναι νομικά και διαδικαστικά ορθή".

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η εξέταση του 28χρονου άνδρα ήταν αναγκαία, ότι τού προσφέρθηκε νομική εκπροσώπηση και ότι είχε την βοήθεια δικηγόρου.

Ο Μιράντα κρατήθηκε με βάση το άρθρο 7 του Αντιτρομοκρατικού Νόμου του 2000 που επιτρέπει στην αστυνομία να σταματά και να ανακρίνει ταξιδιώτες σε λιμάνια και αεροδρόμια ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στην προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Η εφημερίδα Guardian, η οποία έχει δημοσιεύσει άρθρα του Γκλεν Γκρίνγουολντ που βασίστηκαν στο υλικό του πρώην συνεργάτη της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κράτηση και ανάκριση του Μιράντα και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τις βρετανικές αρχές.

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ζήτησε από τις αρχές να εξηγήσουν πώς δικαιολογούν την επίκληση του άρθρου 7 στην περίπτωση του Μιράντα, ενώ ακτιβιστές κατηγόρησαν τη βρετανική κυβέρνηση για παρενόχληση όσων σχετίζονται με τον Σνόουντεν.