Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία σε μια βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο Νιου Τζέρσεϊ, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης πολεμικών πλοίων και βρίσκονται χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε μία έκρηξη. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επιχειρούν επιτόπου», δήλωσε ο υποπλοίαρχος Γκρεγκ Ρέλσον, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό ένας άνθρωπος εισήχθη σε νοσοκομείο με βαριά τραύματα και άλλα επτά πρόσωπα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η Βάση Ναυτικών Όπλων Ερλ (Naval Weapons Station Earle), όπου σημειώθηκε το ατύχημα, βρίσκεται στο Μίντλταουν, περίπου 75 χλμ. από τη Νέα Υόρκη.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 9:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα κτήριο συντήρησης πλοίων και περιορίστηκε σε αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ενώ οι δραστηριότητες στην βάση οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση πυρομαχικών δεν επηρεάστηκαν από την έκρηξη.

Το πλοίο στο οποίο δούλευαν οι άνδρες στο υπόστεγο υπέστη ζημιές από την έκρηξη, είπε ένας εκπρόσωπος της βάσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πάντως πως η «περιοχή είναι ασφαλής» και ότι η κατάσταση ετέθη υπό έλεγχο.

Η βάση αυτή χρησιμοποιείται για την επισκευή και την υποστήριξη σκαφών ανεφοδιασμού και συνοδείας αεροπλανοφόρων, τα οποία μεταφέρουν βόμβες, πυραύλους και άλλα πυρομαχικά.

Στη βάση αυτή εργάζονται συνολικά 1.500 άνδρες του ναυτικού και πολιτικοί υπάλληλοι.