Ο Σαφουάτ Χεγκάζι, σημαίνων ιεροκήρυκας και ο Μουράντ Αλι, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν τη χθεσινή νύκτα από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο Σαφουάτ Χεγκάζι κρατείται κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Από τις 3 Ιουλίου και την απομάκρυνση του Μοχάμεντ Μόρσι απο την προεδρία, ο Χεγκάζι απευθυνόταν με εμπρηστικές ομιλίες στα πλήθη των διαδηλωτών κατά τις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, της πολιτικής βιτρίνας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μουράντ Αλι, συνελήφθη την επομένη της σύλληψης του πνευματικού ηγέτη του κινήματος Μοχάμεντ Μπαντίε, στο αεροδρόμιο του Καΐρου, καθώςετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Ιταλία, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας διευκρίνισε ότι ο Μουράντ Αλι, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, εμφανίσθηκε στην αίθουσα των αναχωρήσεων "με ξυρισμένη τη γενειάδα του και φορώντας απλά καθημερινά ρούχα".

Τον Ιούλιο, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη εξέδωσε περί τα 300 εντάλματα σύλληψης και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κατά στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας . Εκτοτε, μεγάλο μέρος των στελεχών του κινήματος έχει συλληφθεί, ενώ εκατοντάδες υποστηρικτές του έχουν προσαχθεί μετά την αιματηρή διάλυση των συγκεντρώσεων στο Κάιρο και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν σε ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας τον θάνατο χιλίων περίπου ανθρώπων.