Η κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ διευρύνει το προβάδισμά της, ένα μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το ειδησεογραφικό περιοδικό Stern η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών θα κέρδιζε 47% αν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα (από 45% πριν από μία εβδομάδα), έδειξε η δημοσκόπηση αυτή.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης θα συγκέντρωναν όλα μαζί το 43% των ψήφων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Το ινστιτούτο Forsa διεξήγαγε την έρευνα πριν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδεχθεί –χθες– ότι είναι πιθανόν να χρειαστεί κι ένα τρίτο πακέτο δανεισμού για την Ελλάδα. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη τη συνέχιση της χρηματοδότησης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

Αν και η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεν έχει ανακινήσει ιδιαίτερα τα πάθη, ιδίως μεταξύ των πιο νέων. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Forsa, οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι οι οποίοι ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα 18 ως 29 ετών δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση πότε διεξάγονται οι εκλογές. Το 46% ήταν σε θέση να απαντήσει σωστά στην ερώτηση πότε γίνονται οι ομοσπονδιακές εκλογές, ενώ το υπόλοιπο από το ποσοστό αυτό απάντησε ότι δεν γνωρίζει ή απάντησε μια λάθος ημερομηνία.