Πακιστάν: Εντοπίστηκαν 100 τόνοι χημικών που προορίζονταν για εκρηκτικά

Πακιστάν: Εντοπίστηκαν 100 τόνοι χημικών που προορίζονταν για εκρηκτικά

Οι πακιστανικές αρχές εντόπισαν εκατό τόνους χημικών και άλλων υλικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εκρηκτικών σε ένα "εργοστάσιο παγιδευμένων οχημάτων".

Τα οχήματα πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν πρόσφατα εναντίον της σιιτικής μειονότητας και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην πόλη Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, εντοπίστηκαν καλώδια και σύρματα, πυροκροτητές και μεγάλες ποσότητες χλωρικού καλίου και χλωρικού αμμωνίου. Συνελήφθησαν έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης που είχε μετατραπεί σε γκαράζ όπου οδηγούνταν τα αυτοκίνητα για να φορτωθούν με εκρηκτικά και να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, η αποθήκη αυτή ήταν στην πραγματικότητα ένα "εργοστάσιο παγιδευμένων αυτοκινήτων". Από τους 100 τόνους υλικών που κατασχέθηκαν οι 20 ήταν εκρηκτικές ύλες, έτοιμες να τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα. Οι υπόλοιποι 80 τόνοι ήταν διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκρηκτικών.

Περίπου 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου και στις 16 Φεβρουαρίου σε δύο επιθέσεις εναντίον σιιτών στην Κουέτα. Αυτές ήταν οι χειρότερες επιθέσεις εναντίον της σιιτικής μειονότητας στην ιστορία του Πακιστάν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο