Οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς στα προάστια της Δαμασκού θα πρέπει να ερευνηθούν "άμεσα και εις βάθος", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

"Είδαμε με μεγάλη ανησυχία τις πληροφορίες που αφορούν μια ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς. Τέτοιου είδους κατηγορίες θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μιας κατεπείγουσας και εις βάθος έρευνας" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Άστον. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ότι η χρήση χημικών όπλων, από οποιαδήποτε πλευρά στη Συρία, είναι εντελώς απαράδεκτη", συνεχίζει το κείμενο.

Ο συριακός στρατός διέψευσε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση που κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Αίγυπτο, χαρακτήρισε "πολύ σοβαρές" τις καταγγελίες, λέγοντας ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν ή όχι "το συντομότερο δυνατόν". "Ζητούμε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στους ειδικούς για τα χημικά όπλα οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία" να ερευνήσουν το θέμα, τόνισε.